Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kone sa bezradne pozerali a čakali na svoj osud!

Kone čakajú na záchranu
Kone čakajú na záchranu

BRISBANE - Rozsiahle záplavy, ktoré v týchto dňoch sužujú austrálsky štát Queensland, si doteraz vyžiadali už 22 ľudských obetí a desiatky životov zvierat. Našťastie nie každý príbeh sa končí tragicky. To je aj prípad troch koní, ktoré uviazli v hlbokej vode.

Kone objavili pri jednom zo zaplavených domov v meste Brisbane. Zvieratá sa len bezmocne prizerali, ako okolo nich stúpa hladina vody a vyčkávali na svoj osud.

Ten ich mal však na rozdiel od mnohých šťastný koniec. Z vodnej pasce ich totiž vyslobodili miestni záchranári, ktorí k nim priplávali na malej loďke. Jedného koňa po druhom postupne pomocou lana vytiahli na súš.

Ničivé povodne, ktoré v uplynulých týždňoch postihli Austráliu, sú údajne najhoršie za posledných 50 rokov. Desaťtisíce ľudí muselo kvôli záplavám opustiť svoje domovy a v postihnutej oblasti prerušili dodávky elektriny.

Hladina rieky Brisbane v týchto dňoch kulminuje, podľa odborníkov by však už v najbližšom čase mala začať opadávať. Materiálne škody zatiaľ úrady nevyčíslili, odhadujú však, že sa budú pohybovať na úrovni niekoľkých miliárd austrálskych dolárov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu