Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Chlapec (13) obetoval život pre brata, zabila ho vlna!

Jordan Rice
Jordan Rice

SYDNEY/BRATISLAVA - Povodne v Austrálii si už vyžiadali najmenej 22 obetí. Jednou z nich je aj Jordan Rice, ktorý preukázal na svoj vek veľkú odvahu. Hoci sám nevedel plávať, trval na tom, aby zachránili najprv jeho mladšieho brata. Médiá o ňom hovoria ako o hrdinovi.

Záchranca Warren McErlean uviedol, že voda v uliciach mesta Toowoomba vzrástla za 10 sekúnd o 20 centimetrov. Dvoch chlapcov a ich matku Donnu (43) zachytila v aute záplavová vlna.

McErlean uviazaný lanom okolo pása sa pokúsil prebrodiť k ich vozidlu, ale prúd bol taký silný, že sa takmer sám utopil. Našťastie ho zachytil prizerajúci sa muž, známy iba pod menom Chris, ktorý ho vytiahol do bezpečia. Potom sa spolu pokúsili dostať ku Jordanovej rodine a pomôcť jej.

Jordan trval na tom, že jeho mladší brat Blake (10) musí ísť prvý. Chris podal chlapca Warrenovi, ktorý riskoval, že ho prúd zmetie z nôh.

''Mal som chlapca v jednej ruke, lano v druhej. Nemal som v úmysle odísť, ale potom prišiel príval a ťahal nás dole," dodal Warren.

Chris dopravil Blakea na suchú zem a záchrancovia sa vrátili, aby z pasce vyslobodili aj Jordana a jeho matku. Hoci sa Chrisovi podarilo Jordana chytiť za ruku, ďalšia vlna auto zmietla.

"Boli proste preč, jednoducho zmizli," povedal Warren. Krátko na to na Facebooku pribudla stránka venovaná jeho pamiatke a hrdinskému činu. Má takmer 55-tisíc priateľov.

Katastrofálne záplavy sužujú štát Queensland na severovýchode Austrálie od novembra a vyžiadali si už najmenej 22 obetí. Bilancia prudko vzrástla po pondelňajších bleskových záplavách. Bez elektriny zostalo 70-tisíc domácností.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu