Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Škandál v armáde! Oplzlého veliteľa vyhodili

Owen Honors v jednej zo scénok
Owen Honors v jednej zo scénok

WASHINGHTON - Americké námorné sily zbavili dnes velenia kapitána lietadlovej lode USS Enterprise pre sériu oplzlých humorných videí, ktoré nakrútil a premietal posádke pred niekoľkými rokmi.

Nahrávky, na ktorých sa objavilo očierňovanie homosexuálov či sexuálne narážky, poukazujú na mimoriadne zlý úsudok a nedostatočnú profesionalitu kapitána Owena Honorsa, uviedol jeho nadriadený admirál John Harvey.

Honors vyrábal a šíril nahrávky, v ktorých si aj sám zahral, pred troma alebo štyrmi rokmi, keď bol zástupcom veliteľa lietadlovej lode s jadrovým pohonom. Neskôr ho povýšili na veliteľa USS Enterprise - najdlhšej vojenskej lode na svete.

Nie je jasné, prečo sa záležitosť dostala na verejnosť až teraz. Nadriadení Honorsa o nahrávkach vedeli a zastavili ich už pred niekoľkými rokmi. Približne 5800 členom posádky a letcom na lodi ich vysielali počas týždenného filmového večera. "Očakávali by ste to od 19-ročného nováčika. Tu však ide o 49-ročného vyššieho dôstojníka a spochybnilo to jeho úsudok," povedal nemenovaný armádny predstaviteľ pred očakávaním rozhodnutím o odvolaní Honorsa z veliteľského postu. Videonahrávky po prvý raz cez víkend zverejnili noviny The Virginian-Pilot, vychádzajúce v Norfolku v štáte Virgínia, kde má loď domovský prístav.

Honors sa k záležitosti verejne nevyjadril. Jeho stúpenci ho však obhajovali na sieti Facebook či v televíznych rozhovoroch s tým, že bol vynikajúcim veliteľom a videami, ktoré vymýšľal každý týždeň počas šesťmesačných misií na Blízkom východe v čase vrcholiacej vojny v Iraku, podporoval morálku posádky.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu