Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Na rybárskej lodi našli rekordných 20 ton drogy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MADRID - Rekordných 20 ton hašiša v hodnote niekoľkých miliónov eur zabavili španielski vyšetrovatelia na rybárskej lodi vo vodách Atlantiku pred prístavom Cádiz. Ide o najväčšie množstvo drogy, ktoré bolo v tejto krajine zabavených za posledných desať rokov, napísala agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné oznámenie colných úradov v Madride.

Policajti holandskú loď Nancy II zastavili asi 220 kilometrov pred prístavom. Počas prehliadky boli zatknutí traja holandskí členovia posádky. Štyridsať metrov dlhá loď Nancy II vyplávala z Maroka, ktoré je považované za jedného z najväčších vývozcov hašiša na svete.

Španielski vyšetrovatelia túto akciu označili podľa DPA za jeden z najväčších úspechov v boji proti medzinárodnej drogovej mafii za niekoľko uplynulých rokov.

Pri inej akcii španielski policajti rozbili jeden z najväčších drogových gangov pašujúcich kokaín z Južnej Ameriky. Zatkli vtedy 50 podozrivých osôb zo Španielska a Argentíny. V týchto dvoch krajinách a v Brazílii bolo podľa madridskej polície zaistené 3,6 ton kokaínu, 65 luxusných áut a 5,5 milióna eur v hotovosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu