Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Multikinu sa zrútila strecha, diváci zázrakom prežili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SYDNEY - Tridsaťšesť ľudí utrpelo dnes ľahšie zranenia, keď sa zrútila časť strechy multikina v meste Bathurst, ktoré leží v štáte Nový Južný Wales približne 175 kilometrov západne od Sydney. Oznámili to austrálske médiá s odvolaním sa na políciu.

V komplexe Metro Cinema by už nemalo byť uväznených viac ľudí, informovala televízna stanica Sky News Australia. Štyri stropné panely sa zrútili o 12.45 h miestneho času (02.45 h SEČ). Zrútenie stropu zrejme spôsobila búrka, ktorá sa v tom čase prehnala nad mestom. Prvé správy hovorili o tom, že vo vnútri budovy je uväznených asi 16 ľudí.

Záchranári prehľadali sutiny termovíznymi kamerami, aby sa ubezpečili, že pod spadnutým stropom sa nikto nenachádza. Severovýchod Austrálie sužujú už od Vianoc nebývalé záplavy spôsobené výdatnými dažďami, ktoré postihli najmenej 200.000 ľudí v 22 mestách a obciach.

Zaplavené je územie s plochou ako Nemecko a Francúzsko dokopy. Aj Bathurst dnes zasiahla mohutná búrka. Podľa svedkov bola taká hlasná, že vo vnútri komplexu nebolo nič počuť. Meteorológovia zaznamenali nárazy vetra s rýchlosťou 90 kilometrov za hodinu a asi desať milimetrov zrážok za 30 minút. Po krátkej prestávke majú dažde v oblasti pokračovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu