Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Rozvodnenú rieku chceli splaviť na matracoch!

Mladíci na matracoch
Mladíci na matracoch

BRISBANE - Polícia v austrálskom štáte Queensland zadržala troch mladíkov, pre ktorých sa rozsiahle povodne stali príležitosťou k netradičnému vodáckemu výletu. Približne 30 kilometrov medzi mestami Ipswich a Brisbane sa chystali zdolať na nafukovacích matracoch. Do pátracej akcie sa zapojilo niekoľko policajných tímov a mladíkov teraz čaká súd za výtržnosti, píše server BBC.

Rozsiahle záplavy, ktoré sú označované za najhoršie za posledných 30 rokov, postihli približne polovicu štátu Queensland. Za posledných 24 hodín tu spadlo 270 milimetrov zrážok a meteorológovia očakávajú ďalší dážď.

Mladíci vo veku 17 a 18 rokov sa rozhodli plaviť na rozvodnenej rieke Bremer. Na nezbedných vodákov upozornili políciu obyvatelia zaplavených oblastí. Policajti ich zastihli po tom, čo urazili približne 15 kilometrov.

"Takéto konanie je veľmi nebezpečné vzhľadom na nepredvídateľnosť rozvodnených riek a nebezpečenstvo spojené s odpadom unášaným vo vode," uviedla polícia vo vyhlásení. Správanie mladíkov preto vyhodnotili ako priestupok a čaká ich súd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu