Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Bomba v rímskom metre bola iba atrapa

V metre po incidente hliadkovali policajti
V metre po incidente hliadkovali policajti

RÍM - Rím v utorok zažil falošný poplach kvôli údajnej náloži nájdenej na predmestskej stanici metra Rebibbia. Oblasť bola uzatvorená a na miesto privolali pyrotechnikov, postupne sa ale zistilo, že "náloži" chýbala nielen rozbuška, ale že v nej nebola ani žiadna výbušnina.

Krabicu s podozrivým obsahom objavil náhodne v utorok ráno vodič pod sedadlom v jednom z odstavených vagónov. Vo vnútri boli káble, batérie, antény a trubičky s nejakým práškom.

Rímsky starosta Gianni Alemanno v prvej reakcii povedal, že "ide o bombu, ktorá by mohla explodovať". Neskôr však vyhlásil, že nálož nemohla vybuchnúť, pretože bola zostrojená veľmi primitívne a nemala rozbušku a navyše neskôr odborníci zistili, že prášok v trubiciach bol úplne neškodný.

O tom, kto krabicu na miesto položil, sa len špekuluje. Hovorilo sa o študentoch, ktorí protestujú proti úsporným opatreniam vlády premiéra Silvia Berlusconiho. Údajnú nálož našli v čase, keď v krajine vládne zvýšené politické napätie a kedy sa objavili správy o údajných chystaných atentátoch teroristickej siete Al-Kájda v Európe okolo Vianoc.



 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu