Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rukojemnícku drámu v banke ukončil až ostreľovač

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LIMA - Peruánska Lima sa v piatok stala dejiskom rukojemníckej drámy, ktorá sa po vyše siedmich hodinách skončila smrťou páchateľa. O incidente v sobotu informovali tamojšie oficiálne zdroje.

Dráma sa podľa nich začala popoludní miestneho času, keď ozbrojený lupič v bankovej pobočke zadržal 34 osôb. Po bezvýslednom vyjednávaní sa polícia rozhodla konať a do budovy vyslala jedného zo svojich ostreľovačov. Ten sa cez vetracie potrubie dostal až k páchateľovi, ktorého usmrtil strelou do hlavy.

Ako uviedol pre tlačovú agentúru AP veliteľ špeciálneho policajného útvaru Juan Fernández, nemenovaný lupič bol vyzbrojený pištoľou a tvrdil, že má pri sebe výbušninu. Vo chvíli, keď chcel banku opustiť, zbadal prichádzajúcu políciu a rozhodol sa zadržať rukojemníkov. Podľa Fernándeza jedného z nich postrelil a ďalšieho zranil úderom do hlavy. Banku obkľúčila asi stovka policajtov, páchateľ sa však odmietal vzdať. Požadoval pritom veľký obnos peňazí a vrtuľník.

Ostreľovačovi uľahčili prácu kolegovia, ktorí odpútali pozornosť lupiča búchaním na dvere. Podľa policajného hovorcu Abela Gamarru páchateľ zomrel niekoľko minút po tom, ako ho zasiahla strela. Celú drámu naživo prenášala peruánska televízia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu