Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rukojemnícka dráma v Lipsku sa skončila

Polícii sa s rukojemníkom už medzičasom podarilo spojiť Zobraziť galériu (3)
Polícii sa s rukojemníkom už medzičasom podarilo spojiť

Aktualizované

LIPSKO - Prepadnutie obchodu so zajatím rukojemníkov vo východonemeckom Lipsku dnes skončilo bez krviprelievania. Páchateľ (41) sa počas vyjednávania polícii vzdal. Ako motív svojho činu uviedol "zdravotné dôvody". Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Páchateľ bol zadržaný a vypočúva ho polícia. Nič bližšie k jeho údajným "zdravotným dôvodom" nie je známe. Svedkovia však uviedli, že páchateľ pôsobil dojmom pomäteného človeka.

Ozbrojený muž s pištoľou v ruke dnes krátko po poludní prepadol obchod odevného reťazca H&M v centre Lipska a zmocnil sa niekoľkých rukojemníkov z radov zákazníkov i zamestnancov. Spočiatku nebolo jasné, či ide o skutočnú zbraň alebo len o atrapu. Niekoľko otrasených zákazníkov páchateľ postupne prepustil ešte pred tým, ako sa vzdal.

Polícia dostala núdzové volania o 12:30 od zákazníkov obchodu, ktorý sa nachádza na pešej zóne v historickom centre Lipska. Policajná hovorkyňa Uta Barthelová agentúre AP povedala, že muž sa rukojemníkom vyhrážal zbraňou. Očití svedkovia videli muža s pištoľou v ruke v prvom poschodí odevného obchodného domu.

Obchod potom obkľúčilo špeciálne policajné komando v maskách a so samopalmi, pripravených bolo aj niekoľko sanitiek. Pešia zóna okolo pobočky H&M bola hermeticky uzavretá a vyše 70 obchodov v okolí bolo evakuovaných. Ich majitelia boli vyzvaní, aby zavreli. Týkalo sa to aj neďalekého obchodného domu Karstadt a podzemných garáží.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu