Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rukojemnícka dráma sa skončila smrťou 7 turistov

Policajti sa dobíjajú do uneseného autobusu Zobraziť galériu (5)
Policajti sa dobíjajú do uneseného autobusu

Aktualizované

MANILA - Smrťou najmenej siedmich turistov z Hongkongu sa skončila rukojemnícka dráma v hlavnom filipínskom meste Manila. Pri zásahu polícia zastrelila aj ozbrojeného únoscu, bývalého policajta Rolanda Mendozu.

Policajti zaútočili na unesený autobus potom, ako sa páchateľ vyhrážal zabitím rukojemníkov a z autobusu bolo počuť streľbu. Štyria rukojemníci vyšli z autobusu bez zranení. Hongkonská vláda už odporučila svojim občanom, aby na Filipíny necestovali.

Ozbrojený páchateľ uniesol autobus s 21 turistami z Hongkongu a troma Filipíncami. Deväť rukojemníkov postupne prepustil. Únosca žiadal návrat do funkcie policajného inšpektora, ktorej ho zbavili v roku 2008 pre údajnú účasť na drogových zločinoch a vydieraní. Tesne po zotmení polícia na autobus zaútočila a Rolanda Mendozu zastrelili. Vodičovi autobusu sa podarilo tesne pred ukončením incidentu utiecť. Povedal, že únosca spustil na rukojemníkov paľbu. 12-hodinovú drámu na priestranstve pred Rizalovym parkom, ktorý je vyhľadávanou turistickou atrakciou, naživo prenášala štátna televízia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu