Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ozbrojený chlapec zadržiaval 23 študentov a učiteľku

Polícia pri strednej škole
Polícia pri strednej škole

MARINETTE - Ozbrojený študent asi päť hodín zadržiaval 23 študentov a jednu učiteľku na strednej škole v americkom štáte Wisconsin. Nakoniec všetkých rukojemníkov dostali na slobodu, nikto z nich nebol zranený. Študent sa sám postrelil a bol prevezený do nemocnice, napísali agentúry.

Pätnásťročný študent zajal s pištoľou v ruke svojich spolužiakov a učiteľku v škole v obci Marinette na severovýchode Wisconsinu na konci školského dňa, keď sa trieda pozerala na film o gréckej mytológii. Ozbrojenec vraj vstal a vystrelil do projektora. Potom spolužiakom nariadil, aby svoje mobilné telefóny dali do stredu miestnosti; svoj telefón rozbil, keď začal zvoniť. Odmietol vyjednávať s políciou priamo, ako sprostredkovateľa využíval zadržovanú učiteľku.
    
Po niekoľkých hodinách sa ozbrojený mladík rozhodol prepustiť päť rukojemníkov, vraj preto, že potrebovali na toaletu. Asi 20 minút potom policajti začuli výstrely a vbehli do triedy, odkiaľ evakuovali zvyšných rukojemníkov. Jeden z nich, Zach Campbell, novinárom povedal, že ozbrojený študent vyzeral v depresii, ale nezdalo sa, že by chcel niekomu ublížiť. Ostatní žiaci sa ho vraj snažili udržať v pokoji tým, že s ním hovorili o poľovaní a rybárčení.
    

Ozbrojený mladík sa postrelil, potom čo policajti vnikli do triedy.
Na mieste vedľa neho našli dve ručné zbrane. Čo študenta k činu viedlo, zatiaľ nie je jasné; žiadne požiadavky vraj nekládol.
    
Strednú školu navštevuje asi 800 študentov. Marinette je obec s necelými 12 tisícmi obyvateľmi, ktorá leží pri hraniciach amerických štátov Wisconsin a Michigan.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu