Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Policajt údajne nezvládol riadenie, zrazil starší pár

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Policajné auto so zapnutým majákom zrazilo dnes dopoludnia dvoch starších ľudí na priechode pre chodcov v Prahe. Obaja utrpeli ťažké zranenia. Povedala to hovorkyňa pražskej polície Eva Miklíková. Vozidlo zrejme dostalo šmyk na vlhkej vozovke. Požitie alkoholu u vodiča dychová skúška vylúčila.

Nehoda sa stala okolo 10:30 na námestí Mieru pri vinohradskéhom divadle. "Hliadka miestneho policajného oddelenia vychádzala k prípadu so zapnutým svetelným a zvukovým zariadením a na priechode pre chodcov sa stretla so starším manželským párom," povedala hovorkyňa. Dodala, že podľa výsledkov predbežného vyšetrovania vodič policajného auta v jednej chvíli nezvládol riadenie a na vlhkej vozovke dostal šmyk. "Údajne sa vyhýbal iným autám," uviedla Miklíková.

Muž (75) a jeho o dva roky mladšia žena (73) utrpeli zranenia, ktoré lekári označili za vážne, a boli prevezení do nemocnice.

Podľa hovorkyne zatiaľ nie je jasné, kto konflikt zavinil, nehoda sa ešte len vyšetruje. Jej okolnosti skúmajú policajti z oddelenia dopravných nehôd a pracovníci odboru vnútornej kontroly pražskej polície. "Je jasné, že policajt musí dbať na určitú opatrnosť, keď vychádza so zapnutým majákom," povedala Miklíková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu