Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Na predvolebnej tlačovke sa strieľalo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

CHERSON - V meste Cherson na juhu Ukrajiny ostreľovali v utorok večer neznámi útočníci z ručných zbraní tlačovú konferenciu, na ktorej o svojom volebnom programe informovali kandidáti pre nedeľné komunálne voľby. Podľa ukrajinskej tlače sa útok zaobišiel bez vážnych zranení. Incident zatiaľ bezvýsledne vyšetruje polícia.

Tlačovku usporiadal kandidát na miesto starostu za Zväz ľavicových síl Vladlen Girin v sídle svojej firmy. Strelci zaútočili cez okno a v zasadacej miestnosti spôsobili paniku. Všetci prítomní podľa agentúry Unian zaľahli na zem, dvoch z nich zranili úlomky rozbitého skla. Útočníci z miesta činu utiekli ešte pred príchodom polície.

Nedeľňajším miestnym voľbám predchádza agresívna volebná kampaň, ktorej tón udáva opozičná strana Vlasť (Baťkivščyna) bývalej premiérky Julie Tymošenkovej. Opozícia vládnu Stranu regiónov obviňuje z rozsiahlych machinácií a volebných podvodov, výsledky volieb v troch okresoch strana Vlasť neuznala štyri dni predtým, než sa otvoria volebné miestnosti.

Ukrajinský premiér Mykola Azarov na dnešnom zasadnutí vlády vyhlásil, že tvrdenia opozície o chystanom sfalšovaní komunálnych volieb sú len heslá, ktoré sa po hlasovaní "rozplynú ako mydlová bublina".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu