Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Muža zastrelil kvôli alkoholu a telo zahrabal

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Na Krajskom súde v Košiciach je v utorok naplánované ďalšie pojednávanie piaty rok trvajúceho procesu v prípade vraždy plynovou pištoľou v chatovej oblasti pri vodnej nádrži Ružín v okrese Gelnica.

Padnúť by mal už tretí rozsudok nad Petrom N., ktorý podľa obžaloby v novembri 2005 pri chate svojho otca strelil z necelý dvoch metrov do hlavy 48 – ročného Stanislava. Vtedy 23 – ročný mladík pred výstrelom vložil do plynovej zbrane pištoľový náboj.

Podľa obžaloby sa Peter N. pred udalosťou so Stanislavom, ktorý bol nezamestnaný a za menšie sumy vypomáhal v rekreačnej oblasti chatárom, pohádal kvôli kúpe alkoholu. Po streľbe s pomocou kamarátov Filipa O. a Michala M. vykopal za chatou jamu, do ktorej zahrabali telo obete. Prokuratúra obžalovala Petra N. z vraždy, jeho dvoch rovesníkov z nadržovania.

Od roku 2006 krajský súd vyniesol v kauze dva rozsudky. Dospel pri nich k záveru, že obžalovaný nezastrelil Stanislava úmyselne, ale z nedbanlivosti. Petra N. uznal vinným z ublíženia na zdraví s následkom smrti a odsúdil ho na dva a pol roka väzenia. Najvyšší súd po odvolaní prokurátora obidva rozsudky zrušil. Podľa neho skutkové zistenia prvostupňového súdu nezodpovedajú dôkazom. Prípad zakaždým Najvyšší súd vrátil krajskému súdu, nariadil mu doplniť dokazovanie a vo veci znova rozhodnúť. Trestné stíhanie Filipa O. a Michala M. krajský súd podmienečne zastavil. V ich prípade rozsudok nadobudol právoplatnosť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu