Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Celoštátne hľadaný muž sa ukrýval pod posteľou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

OSTRAVA - Nešťastný úkryt si zvolil hľadaný mladík (25). Ten sa podľa kriminalistov krátko po prepustení z väzenia dopustil série vlámaní a krádeží. V niektorých prípadoch si za obete vybral svojich známych. Celkom spôsobil škodu okolo štvrť milióna korún. Policajtom unikal niekoľko týždňov.

Muža nakoniec chytili v jednom ostravskom byte. "Zadržala ho zásahová jednotka. Skryť sa pred nami snažil v úložnom priestore postele," uviedla hovorkyňa polície Gabriela Holčáková.

Experti na hľadanie osôb po prepustenom mužovi pátrali od začiatku októbra. Podozrievali ho totiž z krádeží, porušovania domovej slobody aj poškodzovania cudzej veci. "Vlani ho podmienečne prepustili z väzenia. Skúšobnú dobu mal ešte šesť rokov. Už teraz je ale jasné, že sa neosvedčil," povedala Holčáková.

Dodala, že kriminalisti zadržaného podozrievajú zo šiestich zločinov, ktoré spáchal od augusta na rôznych miestach v Česku. Dvakrát mal muž podľa polície v noci ukradnúť z benzínových čerpacích staníc priemyselný vysávač. Kradol veci aj zo zaparkovaného auta či sa vlámal do kaderníctva.

Z neho si okrem peňazí odniesol aj žehličky na vlasy, laky, bižutériu či kondicionéry. Vlámal sa aj do bytu známych, z ktorého odniesol televízory, notebooky, telefón, šperky a ďalšie veci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu