Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hľadaného primátora Tornale zatkli v Gemerskej Hôrke

Ladislav Dubovský
Ladislav Dubovský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/RIMAVSKÁ SOBOTA – Primátora Tornale Ladislava Dubovského, ktorého od 13. júla hľadá polícia, dnes zadržali v Gemerskej Hôrke v okrese Rožňava.

Polícia po Dubovskom začala pátrať po tom, ako sa nedostavil pred vyšetrovateľa a policajnej hliadke, ktorá ho mala predviesť, ušiel. Následne telefonicky oznámil, že je služobne odcestovaný.

Dubovský sa počas svojho "exilu" správal, akoby ani nebol hľadaný. Poslal list svojmu zástupcovi v úrade, predvčerom sa dokonca objavil vo vysielaní maďarského Rádia Neo FM, kde tvrdil, že nie je na úteku a už možno o týždeň navštívi rádio osobne.

Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, obžalovaného predvedú na Okresný súd v Revúcej. Sudca vydal príkaz na zatknutie pre trestný čin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Bez súhlasu mestského zastupiteľstva totiž údajne použil mestské peniaze na organizovanie koncertov, zisk z hudobných podujatí zas do mestskej pokladnice údajne neodviedol. Podľa primátora však išlo iba o nepresnosti v účtovníctve.

V minulosti už viackrát čelil podozreniam zo zneužitia právomocí verejného činiteľa. Zatiaľ neprávoplatne je odsúdený za vymenovanie riaditeľa základnej školy v rozpore s výsledkom výberového konania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu