Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Chytili Slovákov, aj odsúdeného na 20 rokov!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: ČTK)

PRAHA – Na Slovensku dostal 20 rokov väzenia za násilnú trestnú činnosť, od jari sa skrýval na rôznych miestach na území Česka. Stredočeskí kriminalisti zadržali Slováka, na ktorého vydali európsky zatykač, informoval dnes policajný hovorca Vinčálek. Slovák (44), meno ktorého polícia neuviedla, získaval peniaze na obživu tak, že sa nechal najímať ako brigádnik, predovšetkým pri zbere úrody.

"Krajský súd v Prahe rozhodol o uvalení predbežnej väzby, kde bude zadržaný čakať do rozhodnutia o vydaní slovenským justičným orgánom," dodal Vinčálek. Za čo presne muža na Slovensku odsúdili, nevedel.

Ďalšieho celoštátne hľadaného Slováka (23) našli na stavbe zjazdovky na Šumperku. Odhalili ho pracovníci Inšpektorátu cudzineckej polície, ktorí v stredu kontrolovali doklady na stavenisku zjazdovky v obci Kouty nad Desnou. Okresný súd v Olomouci na Slováka vydal zatykač pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Policajti muža predviedli pred súd. Informovala o tom dnes Daniela Vlčková z Oblastného riaditeľstva cudzineckej polície Ostrava.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu