Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Faux pas v Kremli: Na recepcii servírovali dážďovku!

Dážďovka vzbudila rozruch v najvyšších kruhoch
Dážďovka vzbudila rozruch v najvyšších kruhoch

MOSKVA - Dážďovka servírovaná spolu so šalátom na recepcii na počesť nemeckého prezidenta Christiana Wulffa v Kremli natoľko zaujala gubernátora Tverskej oblasti Dmitrija Zelenina, že si faunu a flóru na svojom tanieri odfotil a vzápätí sa o zážitok podelil na sociálnej sieti Twitter.

"Aj niečo také sa stáva v Alexandrovskej sále. Spolu s hovädzím podávajú šalát so živými dážďovkami," ironicky poznamenal gubernátor a pozastavil sa nad tým, o aký svojrázny dôkaz sviežosti pokrmu ide. Zakrátko svoje poznámky zniesol zo sveta, ale situáciu tým už nezachránil.

Ruský prezident Dmitrij Medvedev je síce veľký fanúšik internetu a nabáda svojich podriadených k nasledovaniu, ale gubernátor to tentokrát prestrelil. Prezidentov poradca pre zahraničnú politiku Sergej Prichoďko sa tak rozčúlil, že sa nechal počuť, aká je škoda, že gubernátorov nemožno odvolávať za "slabomyseľnosť".

"Našťastie sa starám o zahraničnú politiku. Mal by som ale určite odporučiť svojim kolegom právnikom, aby do hodnotenia činnosti gubernátorov zapracovali i článok o prepustení za slabomyseľnosť. O nezodpovednosti a hlúposti hovoriť radšej nebudem," vyhlásil Prichoďko pred novinármi. Rozhodne ale odporúča všetkým si poriadne rozmyslieť, než nabudúce pozvú Zelenina na raut.

Wulff, ktorý je na návšteve Ruska do piatku, s Medvedevom rokoval v utorok. Súčasťou cesty nemeckého prezidenta je aj návšteva Tveru, ležiaceho severozápadne od Moskvy, a zrejme preto bol tamojší gubernátor pozvaný aj na utorkovú recepciu do Kremľa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu