Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zo špiónky Chapmanovej je odrazu poradkyňa v banke

Anna Chapmanová
Anna Chapmanová

MOSKVA - Ruská špiónka Anna Chapmanová-Kuščenková sa stala poradkyňou prezidenta ruskej banky Fondservisbank a na starosti má inovácie a investície. Oznámila to dnes ruská agentúra Interfax s odvolaním na komuniké banky. Rusovlasá krásavica, ktorá obsadila titulné stránky tlače pri júnovom rusko-americkom špionážnom škandále, sa má na svojom novom pôsobisku zaoberať "problémami zdokonaľovania ruského priemyslu".

Dvadsaťosemročná Chapmanová bola v skupine desiatich ruských agentov, ktorých americké ministerstvo spravodlivosti v júni vyhostilo z krajiny výmenou za prepustenie štyroch osôb väznených v Rusku za údajnú špionáž pre USA. Na verejnosti sa prvýkrát od vyhostenia objavila v piatok pri štarte ruskej kozmickej lodi Sojuz s rusko-americkou posádkou z kazašského Bajkonuru.

Podľa jej nového zamestnávateľa je exšpiónka "mimoriadne tvorivým a v rôznych oblastiach sa zdokonaľujúcim zamestnancom, ktorému skutočne záleží na osude Ruska". Na Bajkonure sa vraj Chapmanová zaoberala "kulturologickým projektom spojeným s výskumom vesmíru".

Fondservisbank je ruská privátna banka, ktorú majetkovo ovláda jej prezident Alexander Volovnik. Ústav sa špecializuje na podporu podnikov ruského zbrojárskeho, leteckého a kozmického priemyslu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu