Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pyrotechnici odstraňovali podozrivé škatuľky z osvetlenia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

PRAHA - V dobe, keď USA varovalo pred teroristickými útokmi, sa objavilo na pražskom verejnom osvetlení 16 podozrivých krabičiek. K lampám boli prilepené striebornou páskou a boli na nich diódy s deväťvoltovou batériou. Zasahovať museli pyrotechnici, informoval portál iDnes.cz.

Polícia v pondelok večer uzatvorila okolie v okolí každého z nálezov, pyrotechnici krabičky odmontovali a uložili do špeciálneho kontajnera.

Výsledky expertízy zistili, že podozrivé krabičky nakoniec neobsahovali žiadne nebezpečné látky. Potvrdila to hovorkyňa polície. Polícia teraz pátra po páchateľovi, ktorý 16 škatuliek na lampy pripevnil.

"My sme skutočne našli celkom 16 kusov týchto krabičiek. Ani v jednej z nich sa nenachádzala žiadna nebezpečná látka, žiadna výbušnina. Skutočne išlo o plastové krabičky s diódami s vlastným napájaním, ktoré boli pripevnené magnetmi na stĺpoch verejného osvetlenia. My sme ich všetky odmontovali, zlikvidovali a pri analýze sme zistili, že nejde o nebezpečné predmety," dodala Ježková.

Pražská polícia je v týchto dňoch v stave zvýšenej pohotovosti. Kvôli varovaniam USA pred útokmi teroristickej siete al-Kájda v Európe preventívne sprísnila bezpečnostné opatrenia. Polícia posilnila ostrahu pri niektorých rizikových objektoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu