Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ako by mohli vyzerať pouličné lampy budúcnosti

Veľtrh Elektro Expo v Inchebe Zobraziť galériu (4)
Veľtrh Elektro Expo v Inchebe

V stredu 29.9. 2010 začal medzinárodný veľtrh elektrotechniky, elektroniky a energetiky Elektro Expo a potrvá do piatka 1.10. Prezentuje najnovšie technológie, ktoré prispievajú k šetreniu energií a zvyšujú kvalitu života ľudí.

Veľtrh je prirodzenou platformou pre stretnutia vystavovateľov so svojimi zákazníkmi, ale aj konkurentmi. Vznikajú tu nové obchodné vzťahy, vystavovatelia získavajú cennú spätnú väzbu od návštevníkov predovšetkým z radov odbornej verejnosti. Zameranie podujatia charakterizuje prezentovaná ponuka spadajúca do nasledovných profilov: elektronické prvky a moduly, silnoprúdová elektrotechnika a elektroenergetika, elektroinštalačná technika, elektrotechnické materiály, automatizačná, riadiaca, meracia, regulačná a laboratórna technika, osvetľovacia technika, zabezpečovacia a systémová technika budov, rádiokomunikačná a telekomunikačná technika, výpočtová technika, spotrebná elektrotechnika a elektronika. Novinkou je rozšírenie ponuky o oblasť alternatívnych zdrojov energie.

Dominantnou témou veľtrhu Elektro Expo je svetelná technika. Naďalej pokračuje výmena verejného osvetlenia v slovenských obciach za progresívne výbojkové osvetlenie. Obce čerpajú finančné prostriedky na tento účel z fondov Európskej únie a veľtrh Elektro Expo je platformou zviditeľnenia potenciálnych dodávateľov.

Prezentuje sa mnoho variánt verejného osvetlenia, ktoré sú v súlade s požiadavkami Európskej únie. Nové progresívne osvetlenie sa vyznačuje inteligentnými systémami šetrenia energií. Napríklad v čase útlmu automobilovej premávky na uliciach, sa zníži príkon na 60%. Zároveň takéto svietidlá majú nulové emisie do horného polpriestoru. Táto vlastnosť sa dá laicky vysvetliť tak, že keby v mestách boli použité len takéto typy osvetlenia, bolo by možné pozorovať hviezdnu oblohu.

Mnohých návštevníkov zaujala práve pouličná lampa budúcnosti nachádzajúca sa pred hlavným vstupom výstaviska. Ide o prototyp, u ktorého sa predpokladá využitie na miestach, kde nie je možnosť pripojenia k elektrickej sieti, napr. v ťažko dostupnom teréne alebo na dedinách. Novinka navrhnutá v Poľsku je hybridom využívajúcim svetelnú aj veternú energiu. Svietidlo s LED technológiou je napájané z neustále sa dobíjajúceho akumulátora. Lampa vydáva silné studené biele svetlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu