Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

BMW zvolá na opravu 350 tisíc áut kvôli problému s brzdami

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MNÍCHOV - Nemecká automobilka BMW zvolá po celom svete na opravu zhruba 350.000 luxusných automobilov kvôli problému s brzdovým systémom. Opatrenie sa týka aj jej superluxusnej značky Rolls-Royce. Informoval o tom dnes internetový server BBC.

Zvolávané automobily sú však podľa BMW aj napriek tomuto problému bezpečné. Koľkých áut v Česku sa prípadnej zvolávanie týka, bude firma vedieť zrejme budúci týždeň.
    

Opatrenie zahŕňa 348.000 automobilov značky BMW a 5800 vozidiel značky Rolls-Royce.
V súvislosti s problémom ktorý môže viesť k zníženiu výkonu posilňovača bŕzd, zatiaľ neboli hlásené žiadne nehody alebo zranenia, píše BBC.
    

Informáciu o chystanej zvolávacej kampani bavorskej automobilky potvrdil marketingový riaditeľ spoločnosti BMW Group Slovakia Peter Minařík.
"Bohužiaľ, zatiaľ nemáme informácie, o koľko áut v Českej republike pôjde," uviedol. Dodal, že viac by firma mala vedieť začiatkom budúceho týždňa. Majitelia dotknutých vozidiel budú následne vyzvaní k návšteve servisu, kde im prípadné závady odstránia.
    

Správy o zvolávaní automobilov k opravám sa dostali do centra pozornosti po tom, čo bola najväčšia svetová automobilka Toyota Motor nútená zvolať po celom svete na opravu cez osem miliónov automobilov kvôli problémom s nechceným zrýchľovaním.
Japonská Toyota bola pritom doteraz povestná kvalitou svojich vozidiel.
    
Automobilka BMW je najväčším výrobcom luxusných automobilov na svete. Firma v druhom štvrťroku prudko zvýšila čistý zisk na 834 miliónov eur zo 121 miliónov eur pred rokom. Jej predaj stúpol o 12,5 percenta na 380.412 vozidiel. V celom tomto roku počíta BMW s nárastom predaja o zhruba desať percent na viac než 1,4 milióna vozidiel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu