Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Za smrť školáka v trafostanici údajne nikto nemôže

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

PODĚBRADY - Tragédia, pri ktorej v polovici mája na ihrisku Poděbradskej školy TG Masaryka zomrel chlapec (12) po zásahu prúdom, nemá podľa polície vinníka. Vyšetrovanie neodhalilo človeka zodpovedného za zabezpečenie trafostanice, píše dnešná Mladá Fronta Dnes.

"Prípad sme odložili, žiadny trestný čin sa nestal," povedala denníku hovorkyňa nymburgkej polície Petra Potočná.

Nešťastie sa stalo v nedeľu 16. mája popoludní, kedy v areáli školy skupina asi desiatich chlapcov hrala futbal. Pri tom im zaletela lopta do trafostanice umiestnenej zhruba štyri metre nad zemou. Jeden z chlapcov sa pre ňu vyšplhal, potom jeho kamaráti počuli ranu. Keď na spoluhráča volali, už sa neozýval. Chlapca podľa polície zasiahlo 22.000 voltov, o jeho život bojoval privolaný lekár viac než hodinu.

Transformátor patrí spoločnosti ČEZ. Jej hovorca Martin Pavlíček od začiatku akékoľvek pochybenia popiera. "Chlapec sa do objektu dostal dosť neobvyklou cestou. Po bleskozvode musel prekonať takmer štvormetrovú výšku. Trafostanica bola zabezpečená podľa všetkých noriem," uviedol hovorca bezprostredne po tragédii.

Podľa detí navštevujúcich ihrisko ale nebol problém sa do trafostanice dostať. Okienko, ktoré tomu malo zabrániť, bolo rozbité. Chlapec, ktorého zasiahol prúd, sa na ihrisko len chodil hrať, žiakom Základnej školy TG Masaryka nebol. "Školník pracovníkom rozvodných závodov, ktoré majú trafostanicu prenajatú, niekoľkokrát o rozbitom okne hovoril. Nikto ho ale opraviť neprišiel," uviedol riaditeľ školy Henrich Monček.

Deťom vraj lopty do trafostanice padali bežne. Až chlapcova smrť donútila údržbára konať. Okno opravil druhý deň po tragédii, uvádza denník.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu