Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Po potýčke v bare zomrel mladý muž, zadržali ochrankára

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Po potýčke s ochrankou zomrel v noci na dnešok v pražskom bare na ulici juhoslovanských partizánov mladý muž. Polícia už zadržala podozrivého člena ochranky, teraz je v cele predbežného zadržania.

Podľa policajnej hovorkyne Ivany Ježkovej vyšetrovatelia zadržaného muža popoludní obvinili z ťažkého ublíženia na zdraví s následkom smrti. Hrozí mu 8 až 16 rokov väzenia. Muž obvinenia odmieta, podľa neho išlo nanajvýš o neprimeranú obranu. Jeho obhajca dnes povedal, že k potýčke došlo, pretože hosť odmietol zaplatiť účet.

Sanitku a políciu do dejvického baru zavolali pár minút pred polnocou k pádu muža zo schodov. Aj napriek všetkej snahe sa ho záchranárom nepodarilo oživiť a na následky zranení hlavy a hrudníka zomrel. Policajti po výsluchu svedkyne zistili, že smrť muža vo veku asi 32 rokov má dramatickejšie príčiny. Údajne bola dôvodom potýčka s o rok mladším členom ochranky, ktorý podnik medzitým opustil. Polícia ho čoskoro našla a zadržala.

Obvinený muž obvinenia odmietol s tým, že sa podľa neho nepreukázal jeho úmysel mužovi ublížiť na zdraví. ČTK to povedal obhajca obvineného František Šejnost. Advokát uviedol, že podľa svedkov hosť odmietal uhradiť účet, a preto barmanka zavolala ostrahu. Medzitým muž zaspal a po príchode ochranky nebolo možné ho prinútiť k plateniu a k odchodu z baru. Jeho klient vraj použil proti hosťovi mierne donucovacie prostriedky, ktoré však muž "fyzicky aj verbálne opätoval, a preto došlo k použitiu väčšieho tlaku a chmatov". Muž potom upadol do bezvedomia.

"Klient sa aktívne podieľal na jeho oživovaní, ale bezúspešne," tvrdí advokát. Dodal, že obvinený ho poveril, aby sa spojil s pozostalými a snažil sa aspoň materiálne kompenzovať stratu manžela a otca dvoch maloletých detí. Šejnost uviedol, že jeho klient slúžil takmer 4,5 roka v armádnej brigáde rýchleho nasadenia. Zabitý muž bol podľa informácií servera Lidovky.cz zamestnancom Pražského hradu, kde pôsobil ako dramaturg hudobného cyklu Jazz na Hrade. "Je to veľmi smutná a tragická správa, ale s ohľadom na rodinu ju ďalej nebudeme komentovať," odkázal serveru hovorca Hradu Radim Ochvat.

"Bol to nekonfliktný muž. Zaujímal sa o kultúru a jeho rodinou smrť neuveriteľne otriasla," povedal TV Nova jeden z jeho známych.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu