Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Migranti ubili na smrť svojho prevádzača

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KÁHIRA - Egyptská polícia zadržala 16 občanov Ruska a Moldavska, ktorí pri pokuse o prekročenie hranice do Izraela zabili svojho prevádzača. Polícii povedali, že sa pokúšal znásilniť jednu ženu z ich skupiny. Oznámil to dnes hovorca egyptských bezpečnostných služieb.

Niekoľko ľudí zo skupiny sa vrhlo na 31-ročného prevádzača Masuda Salima, keď sa v sobotu pokúsil o znásilnenie. Ubili ho päsťami. Skupina migrantov, 12 mužov a štyri ženy, sa potom odobrala na egyptskú políciu, pretože sa obávali represií zo strany príbuzných zabitého.

Polícii povedali, že každý z nich zaplatil za prevod do Izraela, kam sa vypravili za prácou, 1000 dolárov (takmer 20.000 korún).

V piatok egyptská polícia zastrelila jedného mladého Sudánca, ktorý sa snažil dostať do Izraela. Jeho smrťou sa počet migrantov zabitých od začiatku roka na hranici medzi Egyptom a Izraelom zdvihol na 31; 26 z nich zabila egyptská polícia.

Hranice medzi Egyptom a Izraelom, ktorá je dlhá 250 kilometrov, sa stala dôležitou tranzitnou oblasťou pre migrantov, ľudí žiadajúcich o azyl a pašerákmi drog.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu