Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Žena sedela v koľajisku a čakala na vlak, zrážku neprežila

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NOVÝ BOR - V Českolipsku zahynula dnes popoludní žena pod kolesami osobného vlaku. Nešťastie sa stalo okolo 13:20 na otvorenej trati medzi Novým Borom a Českou Lípou. Rušňovodič nemal šancu zrážke zabrániť, povedal hovorca polície v Libereckom kraji Petr Kmínek. Polícia okolnosti nešťastia vyšetruje.

Na trati bola na dve hodiny prerušená doprava. Žena zrejme chcela spáchať samovraždu. "Sedela na koľajniciach a na vlak čakala, rušňovodič ju videl, ale nemal šancu včas zastaviť," povedal hovorca Železničnej inšpekcie Martin Drápal. V Libereckom kraji už takto pod kolesami vlaku zahynulo od začiatku roka päť ľudí, ďalší zrážku prežil s vážnym zranením. Čísla sú podľa Drápala na úrovni minulého roka.

V rámci celej republiky je situácia oveľa horšia. Za osem mesiacov tohto roka už inšpekcia riešila 173 takých nehôd, pri ktorých zahynulo 124 ľudí. "Od začiatku septembra už ale pribudlo ďalších šesť mŕtvych," dodal Drápal. Pred rokom bolo za rovnaké obdobie 149 stretov ľudí s vlakom, z toho 110 ich zahynulo, ostatní vyviazli so zranením.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu