Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ukradnuté auto polícii unikalo 140-kou, pomohli až výstrely

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Varovné výstrely museli dnes skoro ráno použiť policajti, ktorí v pražských uliciach prenasledovali unikajúce auto. Štvorčlennú posádku kradnutého Peugeotu sa im nakoniec podarilo dolapiť, napriek tomu, že uháňal priemernou rýchlosťou 140 kilometrov za hodinu!

Naháňačka začala, keď polícia chceli vodiča skontrolovať. Ten však na ich výzvy nereagoval a vyštartoval preč.

"Niektorými ulicami prechádzal v protismere, niekoľkokrát nerešpektoval červený svetelný signál, nepřibrzdil ani v križovatkách," uviedla hovorkyňa miestnej polície Eva Miklíková.

Unikajúce vozidlo prenasledovalo niekoľko policajných áut. Polícia sa mu pokúsila zablokovať cestu, Peugeotu sa podarilo z pasce vykľučkovať a naďalej pokračoval v riskantnej jazde.

"Nezostávalo nič iné, než použiť služobnú zbraň. Padlo niekoľko výstrelov," povedala hovorkyňa. Až potom sa unikajúcu štvoricu mužov podarilo chytiť.

Pri streľbe sa nikto nezranil. Posádka vozidla vyhľadala ošetrenie len kvôli drobným zraneniam, ktoré utrpela pri pokuse o útek. Polícia zistila, že vodič vozidla bol už v minulosti trestaný za násilnú aj majetkovú trestnú činnosť a súd mu zakázal šoférovať.

Teraz mu hrozí trestné stíhanie za násilie proti úradnej osobe, všeobecné ohrozenie a poškodenie cudzej veci. Pravdepodobne strávi niekoľko rokov vo väzení.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu