Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Museli núdzovo pristáť, na toalete našli hrozbu bombou

ilustračné foto
ilustračné foto

LOS ANGELES - V americkom Los Angeles bolo dnes nútené pristáť lietadlo thajských aerolínií potom, čo na jeho palube bola nájdená písomná hrozba bombou.

Oznámila to agentúra AP s odvolanim na zdroje z Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI). Podľa agentúry AFP denník Bangkok Post na svojich webových stránkach napísal, že žiadnu bombu v lietadle nenašli.

Písomný odkaz o bombe našiel jeden z členov posádky na zrkadle na toalete približne hodinu pred pristátím v Los Angeles, ktoré bolo cieľom letu. Odkaz bol napísaný po anglicky, ale s chybnou gramatikou. Piloti sa rozhodli v lete pokračovať až do Los Angeles.

Airbus A340-500 s približne dvoma stovkami ľudí na palube štartoval v thajskej metropole Bangkok. Na dráhe medzinárodného letiska v Los Angeles bezpečne dosadol v utorok po ôsmej hodine večer (dnes 05:00 SELČ). Následne ho odtiahli do vzdialenej časti letiska, kde z neho evakuovali cestujúcich.

Hovorkyňa FBI Laura Eimillerová oznámila, že všetku batožinu v lietadle prezrú. Zároveň vypočujú všetkých pasažierov aj členov posádky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu