Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Nemala ani 15, Hamšík ju nútil k prostitúcii

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OSTRAVA - Nemali ani 18 rokov, nútili ich k prostitúcii. Žien, ktoré boli nútené poskytovať sexuálne služby, bolo celkovo sedem, medzi nimi aj jedno dievča, ktoré ešte nedosiahlo 15 rokov!

Za organizovanie prostitúcie dnes ostravský súd poslal na šesť a osem rokov za mreže dvoch mužov z Havířova. Rozsudok nad oboma kupliarmi, Jaroslavom Hamšíkom (32) a Radkom Pluciakom (24) ešte nie je právoplatný. Hamšík sa odvolal hneď po jeho vynesení, o osem rokov mladší Pluciak chce využiť lehotu na rozmyslenie.

Podľa obžaloby prostituovalo v rôznom časovom období v rokoch 2008 a 2009 na privátoch v Havířove celkovo sedem žien. Boli medzi nimi aj vtedajšie partnerky oboch obvinených. Muži im ponúkali, že zo zarobených peňazí dostanú 50 percent, druhá polovica išla do vreciek podarenej dvojice. Muži v časopisoch zverejňovali inzeráty na sexuálne služby.

Hamšík na súde tvrdil, že ženy síce prostituovali, ale z vlastnej vôle. Tvrdil aj to, že sa im nikdy nestanovili žiadne cenníky, ani sa neurčoval podiel, ktorý by mali odvádzať. V minulosti už bol odsúdený za majetkovú trestnú činnosť a vo väzbe sa pokúsil o samovraždu. Podľa sudcu usvedčili oboch mužov výpovede samotných žien, aj odposluchy. Mesačne mohli ženy zarobiť až 80 tisíc českých korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu