Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Hľadajú telo chlapca, zachraňoval topiaceho sa kamaráta

Záchranari hľadajú telo Zobraziť galériu (5)
Záchranari hľadajú telo

OSTRAVA - Ostravskí policajti a hasiči hľadajú telo šestnásťročného chlapca, ktorý v nedeľu skočil do rieky Ostravice, aby zachránil svojho topiaceho kamaráta. O rok staršiemu mladíkovi sa podarilo zachrániť, druhého chlapca hľadali potápači v Ostrave-Hrabové niekoľko hodín márne. Pátracia akcia preto pokračuje dnes, informovala hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková.

Obaja chlapci sa vracali so svojimi kamarátmi v nedeľu večer z futbalu, v rieke sa chceli vykúpať. Jeden z nich sa začal topiť, druhý skočil do vody, aby mu pomohol. Mladíkovi (17) sa podarilo zachytiť plávajúceho polena, jeho kamaráta však stiahol prúd pod splav.

Prvého topiaceho chlapca, ktorý bol vo vode asi 15 minút, previezli záchranári do mestskej nemocnice v Ostrave. "Bol pri vedomí a mimo ohrozenia života," spresnil hovorca Moravskosliezskych záchranárov Lukáš Humpl. Po druhom chlapcovi sa zatiaľ pátra. "Desiatky policajtov, hasičov, strážnikov a potápačov prehľadávajú brehy Ostravice, znovu sa bude pátrať v rieke," povedala Holčáková s tým, že okolnosti prípadu polícia preveruje.

Ostravskí policajti stále vyšetrujú aj utopenie sedemnásťročného mladíka, ktorý zomrel v nemocnici na následky topenia. V piatok 23. júla sa topil na letnom kúpalisku v Ostrave-Porube neďaleko skokanského mostíka, z ktorého podľa polície skákali do vody ľudia na skákacích topánkach.

Polícia preveruje, či organizátori športového podujatia neporušili svoje povinnosti. "Policajný komisár začal úkony trestného konania pre prečin ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti," dodala hovorkyňa. Páchateľovi hrozia až štyri roky väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu