Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Študentka si vymyslela znásilnenie, aby bola zaujímavá

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

OSTRAVA - Policajti ukončili po dvoch dňoch vyšetrovanie údajného znásilnenia osemnásťročnej študentky. Zistili, že dievča si útok neznámeho páchateľa vymyslelo. Chcelo byť zaujímavé pred svojim známym.

Informovala o tom hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková s tým, že podobných prípadov v poslednej dobe výrazne pribúda.

"Rad kriminalistov i technikov prípad hodiny intenzívne kontrolovalo. Zvlášť v súvislosti so sériou znásilnení v celom kraji a na Zlínsku sme nechceli nič podceniť. Nakoniec sa ukázalo, že všetko bolo zbytočné," povedala hovorkyňa.

Dievča sa o údajnom znásilnení zverilo svojmu známemu cez internet. Ten všetko oznámil polícii, ktorá "obeť" našla. Pri prvotnom výsluchu študentka všetko opísala a uviedla aj popis páchateľa. "Povedala, že ju neznámy útočník zvalil na zem a znásilnil, keď sa 20. júna v ranných hodinách vracala z diskotéky," uviedla hovorkyňa. Policajti počas vyšetrovania narazili na nejasnosti a o deň neskôr sa dievča priznalo, že si všetko vymyslelo.

Podobné prípady vymyslených znásilnení riešia ostravskí policajti stále častejšie. Motívom žien a dievčat býva väčšinou snaha zviditeľniť sa či vysvetlil tak napríklad neskorý príchod domov. Tento rok ostravskí policajti riešili 16 prípadov znásilnenia a zistili, že deväť z nich bolo fiktívnych. "V rokoch 2009 a 2008 bol počet vymyslených prípadov znásilnenia v Ostrave nižší. Znásilnenie si vtedy vymyslela približne štvrtina fiktívnych obetí," povedala hovorkyňa.

V súčasnej dobe policajti v Moravskosliezskom a Zlínskom kraji riešia sériu znásilnení alebo pokusov o ne. Neznámy páchateľ takto zaútočil na päť žien a dievčat. Niektoré mali sotva 12 rokov. Podozrivého muža kriminalisti zadržali a podľa najnovších informácií aj obvinili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu