Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Trestanci utiekli, väznicu strážila figurína z lopty a čiapky

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: Jupiterimages)

BUENOS AIRES - Dvaja trestanci odsúdení za ozbrojenú lúpež utiekli z väznice na juhovýchode Argentíny, ktorú pre nedostatok zamestnancov strážili len "figuríny".

K tomuto fiasku sa úrady oficiálne priznali až v stredu, niekoľko dní po víkendovom incidente. "Priznávam, že používame istý typ figurín, ale v tomto konkrétnom sektore sú nainštalované kamery, ktoré nám umožňujú monitorovať všetok pochyb," bránil sa Daniel Verges, riaditeľ väzníc v provincii Neuquén.

Obaja odsúdenci utiekli z väznice v sobotu po tom, ako sa im podarilo preliezť jej vonkajší múr. Vo veži, ktorá mala inkriminovaný múr sledovať, sa však nenachádzal žiadny strážnik, ale len jeho atrapa. Figurínu prezývali príslušníci väzenskej stráže "Wilson" podľa futbalovej lopty, ktorá tvorila jeho "hlavu". Podobnú totiž používala aj hlavná postava v hollywoodskom filme Stroskotanec v hlavnej úlohe s hercom Tomom Hanksom.

"Vytvorili sme bábku s pomocou lopty a čiapky, aby väzni videli jej tieň a mysleli si, že sú sledovaní," citovali miestne noviny Rio Negro jedného zo strážnikov. Podľa neho pritom len v dvoch z celkového počtu 15 strážnych veží sedia skutoční strážnici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu