Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Matka odišla, päťročné dievčatko hodiny plakalo v okne

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

PLZEŇ - Päť hodín v okne jedného z domov v Plzni plakalo v piatok päťročné dievčatko, ktoré doma nechala matka. Na malé dieťa upozornil mestskú políciu neznámy muž. Strážnici zistili, že žena odišla ráno do práce.

Nejde pritom o ojedinelý prípad, podobne zostal v polke júna doma päťročný chlapec z rovnakej štvrti. Z okna volal, že je hladný a smädný. Dehydrovaný vtedy skončil na krízovom lôžku v nemocnici. O prípade informovala Dana Krausová z mestskej polície v Plzni.

"Slovanská služobňa prijala oznámenie v piatok popoludní. Neznámy muž upozornil, že malé dievčatko stojí v okne už asi päť hodín a plače," uviedla. Na miesto vyrazila mestská polícia. Strážnik sa dostal do domu, zazvonil na zvonček bytu a dieťa mu otvorilo. Dievčatko uviedlo, že jej mama odišla o 04:00 do práce, od tej doby je samo.

Na miesto sa dostavila aj pracovníčka sociálneho odboru, ktorá telefonicky kontaktovala matku. "Žena sa domov vrátila o 14:00 a ako vysvetlenie uviedla, že dcérku mala strážiť babička, ktorej sa však nemôže dovolať," dodala Krausová. Sociálny odbor sa prípadom zaoberá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu