Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Českí detektívi zadržali údajnú trnavskú mafiánku

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - Údajne jednu z hláv trnavskej mafie Dagmar Pozdechovú zadržali v stredu v Česku, kde sa mala skrývať pred zákonom. Na Slovensku čelí obžalobe zo zorganizovania únosu podnikateľa a vydali na ňu slovenský aj európský zatykač. Podľa sevrevu aktuálne.cz ju zadržali policajti z Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu.

Detektívi spoločne s Pozdechovou zadržali aj niekoľko ďalších osôb, ktorých identitu zatiaľ taja, doplnil server. Pozdechová s neskôr uneseným podnikateľom pôvodne žila, podľa českých médií ich ale rozdelili nezhody ohľadom spolupráce s ukrajinským podsvetím. Podnikateľa potom v auguste 2005 uniesli z jeho trnavského podniku ozbrojení muži v kuklách, naložili ho do auta a odviezli na neznáme miesto.

Policajti neskôr zistili, že ho únoscovia ukrývali v jednej z chát, ktorú si prenajala práve Pozdechová spolu s Igorom Heregom. Toho slovenské médiá označujú za mafiánskeho učňa, v podsvetí známeho pod prezývkou Huslista.

Pozdechová aj Herega putovali do väzby, pre nedostatok dôkazov ich ale prepustili a onedlho utiekli. Súd kauzu v ich neprítomnosti prejednáva od roku 2007, Pozdechovej v prípade odsúdenia hrozí až osem rokov väzenia. Uneseného podnikateľa vyhlásili slovenské úrady v roku 2008 za mŕtveho.

Server Aktuálně.cz napísal, že Pozdechová musela už v roku 2004 polícii vysvetľovať smrť svojho manžela, ktorého našli s prestrelenou hlavou v aute. Žena nie dlho predtým uzavrela na jeho meno životnú poistku na miliónovú čiastku. Policajtom sa ale nepodarilo preukázať, že by vraždu mala na svedomí práve Pozdechová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu