Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Kočík skončil pod vlakom, dieťa so škrabancami!

Pád kočíka na koľajnice
Pád kočíka na koľajnice

MELBOURNE – O zázraku môže hovoriť babička, ktorá na chvíľu spustila z očí kočík s 15-mesačným batoľaťom. Do kočíku, ktorý zišiel z nástupišťa a spadol priamo na koľajnice, narazil vlak!

Dramaticky vyzerajúce situáciu zachytili bezpečnostné kamery na melbournskej stanici Tooronga. Kočík zišiel ku kraju nástupištia a prepadol do koľajiska vo chvíli, keď do stanice vchádzal vlak. Súprava ho potom pred zrakmi šokovaných ľudí asi desať metrov tlačila kočík pred sebou, kým sa ju podarilo zastaviť. Dieťa vyviazlo len s niekoľkými škrabancami a modrinami. Informovala o tom agentúra AP.

Podobný prípad sa pritom v tomto austrálskom meste s rovnakým výsledkom prihodil pred siedmimi mesiacmi. Podľa zdravotníčky Kate Jessopovej, ktorá zasahovala na mieste, dieťa podľa všetkého utrpel len pár škrabancov a veľký šok.

"Vzhľadom na okolnosti nehody je úplne neuveriteľné, že dieťa neutrpelo rozsiahlejšie zranenia," povedala Jessopová. Takúto situáciu podľa serveru news.com.au označila za "nočnú moru každého zdravotníka" a dodala, že sa v duchu pripravovala na najhoršie.

Batoľa a jeho trojročného brata strážila babička. Úradom povedala, že kočík bol na nástupišti, keď sa na chvíľu pozrela inam. Akonáhle sa otočila späť, už bol na koľajniciach. Dieťa previezli do Kráľovskej detskej nemocnice. Má niekoľko pomliaždenín na tvári a škrabance na hlave, inak ale podľa Jessopovej vyzerá byť v poriadku.

Vlani v októbri prežilo v Melbourne podobnú nehodu šesťmesačné dieťa. Kočík s ním rovnako spadol na koľajnice, keď do stanice vchádzal vlak. Dieťa vyviazlo len s hrčou na hlave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu