Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vrah dobodal na smrť 7 detí, učiteľku a aj seba

Policajt stráži uzavretý vchod do školy
Policajt stráži uzavretý vchod do školy

PEKING - Najmenej sedem detí a jedna učiteľka bolo zabitých a 20 ďalších zranených pri útoku muža v škôlke v meste Chan-čung v severozápadnej Číne. Útočník potom zabil sám seba. Ide o ďalší zo série podobných incidentov, ktoré v posledných týždňoch desí Čínu; podľa tlačových agentúr sa jedná o piaty podobný prípad od 23. marca.

Ako oznámila v krátkej správe oficiálna tlačová agentúra Nová Čína, muž pri útoku v škôlke v provincii Šan-si použil nešpecifikované bodné zbrane. Zranené deti sú prevážané do nemocníc v tejto vidieckej oblasti provincie. Žiadne ďalšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe.

Od 23. marca zažila Čína tri útoky nožom a jeden kladivom na deti v škôlkach či školách, ktoré si vyžiadali celkom osem mŕtvych a desiatky zranených. Čína sa snaží posilňovať bezpečnostné opatrenia okolo školských zariadení v obave, že ďalšie útoky napodobňujúce tieto medializované prípady budú nasledovať.

Tri tieto útoky sa odohrali v rozmedzí iba niekoľkých dní, štvrtý v poslednom aprílovom týždni. Útočníkmi podľa čínskych úradov boli duševne narušení muži alebo osoby frustrované svojim profesijným alebo citovým životom.

Čínska spoločnosť v posledných rokoch zažíva nárast kriminality a podľa viacerých štúdií súčasne stúpa aj počet duševných porúch. Podľa jedného z výskumov, ktorý bol uverejnený v minulom roku, trpí v Číne psychickými problémami 173 miliónov dospelých; 91 percent z nich pritom nikdy nedostalo zodpovedajúcu odbornú pomoc.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu