Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ozbrojený muž nožom napadol v škôlke 28 detí

ilustračné foto
ilustračné foto

PEKING - Škôlka vo východočínskom meste Tchaj-sing sa vo štvrtok ráno stala terčom útočníka ozbrojeného nožom, ktorý zranil 28 detí a troch dospelých. Informovala o tom štátna tlačová agentúra Sin-chua, ktorá sa odvoláva na úradných predstaviteľov a políciu.

Päť zranených detí sa podľa nej nachádza v kritickom stave, pričom sa nepotvrdili správy internetových médií, ktoré hovorili o niekoľkých mŕtvych. Údajným páchateľom útoku je nezamestnaný muž (47), ktorého polícia následne zadržala.

Útočník vtrhol do triedy s 20-centimetrovým nožom a začal napádať deti vo veku okolo štyroch rokov, opísala incident Sin-chua. Muž zranil aj dve učiteľky a pracovníka bezpečnostnej služby, ktorí sa ho snažili zastaviť. Fotografie na čínskych internetových stránkach zachytávajú desiatky ľudí zhromaždených pred škôlkou, medzi ktorými sú zjavne rozrušení rodičia.

Najnovší útok nasledoval iba deň po incidente rovnakého druhu na základnej škole v juhočínskom meste Lej-čou, kde bývalý učiteľ zranil nožom 18 žiakov a jedného kolegu. Tridsaťtriročný psychicky narušený muž sa následne pokúsil o samovraždu skokom z budovy. Podľa Sin-chua je stav všetkých zranených stabilizovaný. Orgány v čínskej provincii Fu-ťien zhodou okolností v stredu popravili bývalého lekára Čenga Min-šenga, ktorý 23. marca dobodal na smrť osem školákov a ďalších päť vážne zranil. Počas súdneho procesu povedal, že konal v návale zlosti po rozchode s priateľkou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu