Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Briti volili v krčmách, kostoloch i kaderníctvach

Ľudia čakajú v dlhom rade pred vchodom do kostola, aby mohli odvoliť
Ľudia čakajú v dlhom rade pred vchodom do kostola, aby mohli odvoliť

LONDÝN - Tmavé alebo svetlé? Konzervatívci alebo labouristi? V londýnskej krčme Anglesey Arms si včera zákazníci mohli vybrať nielen farbu svojho piva, ale aj nových poslancov. Prevádzkareň totiž podľa agentúry AFP fungovala aj ako volebná miestnosť v parlamentných voľbách, rovnako ako niektoré ďalšie reštaurácie a iné netradičné volebné miesta.

Šesť volebných kabín umiestnili uprostred miestnosti, ktorá inak slúži ako jedáleň krčmy v elegantnej štvrti South Kensington, kde žil napríklad spisovateľ Charles Dickens. "Je to určitá stimulácia k tomu, aby sa prišlo voliť," vysvetlil jeden z miestnych organizátorov volieb Martin Carver.

"Mám šťastie, že môžem hlasovať v krčme. Vrátim sa sem neskôr a dám si pohárik. Najviac ľudí tu bude určite večer, kedy sa ľudia budú vracať z práce a povedia si, že by mohli voliť a pritom sa napiť," usúdila staršia žena, ktorá býva na poschodí nad krčmou.

Okrem mnohých krčiem upravili na volebné miestnosti po celej krajine aj niektoré kostoly, kaderníctvo, benzínovú pumpu a niekoľko veľkopredajní.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu