Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Rabín postrelil svojho žiaka, aby ho napravil

ilustračné foto
ilustračné foto

JERUZALEM - Rýchlo, avšak v gangsterskom duchu sa rozhodol izraelský rabín napraviť jedného veriaceho zo svojho stáda. Postrelil ho z idúceho motocykla a nechal ležať v kaluži krvi bez pomoci. Informoval o tom dnes hovorca jeruzalemskej polície Šmulik ben Ruby, ktorého citovala agentúra AFP.

Vinník je zakladateľom náboženskej školy pre bývalých delikventov. Sám má ale kriminálnu minulosť, pretože si odpykal dvojročný trest za pokus o vraždu. Polícia tvrdí, že stále udržiava kontakty s podsvetím. Keď vyšiel z väznice, založil rabín s pomocou darov náboženskú školu. Medzi jeho žiakmi sú bývalí zločinci alebo väzni, ktorí si odpykávajú trest v alternatívnom režime.

Rabínovou obeťou je Elijah Liberty (23), ktorý má v trestnom registri ničenie majetku, vydieranie a lúpež. S riaditeľom školy sa pohádal a rabín ho požiadal, aby si zbalil svoje veci a školu opustil. Keď potom Liberty prišiel ku škole s dvoma kamarátmi, priblížil sa k nim motocykel s dvoma jazdcami a jeden z nich začal po Libertym strielať. Ten sa dal na útek, ale streľba pokračovala. Obaja jazdci potom nechali mladíka zasiahnutého do nohy ležať v kaluži krvi.

Liberty incident pôvodne nechcel ohlásiť polícii, ale pretože stratil veľa krvi, príbuzní ho odviezli do nemocnice v Haife. Polícia proti rabínovi získala dostatok dôkazov, medzi ktorými je aj pokus vyrovnať sa s rodinou napadnutého finančne. Na bankové konto im previedol 7000 dolárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu