Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Poliak a dvaja Česi uniesli v Thajsku Holanďana

Zadržaní únoscovia
Zadržaní únoscovia

PATTAYA - Thajská polícia zadržala dvoch Čechov, ktorí sa údajne v Thajsku podieľali na únose muža z Holandska, za ktorého prepustenie požadovali 90 tisíc eur.

Únos podľa informácií novín Pattaya Daily News zorganizoval Poliak (36) a pomáhali mu rovnako starý a o rok starší Čech. Mená a fotografie dvojice uverejnil denník. Noviny Pattaya People na svojich internetových stránkach majú aj videonahrávku zo zatýkania dvojice a ich identifikácie obeťou únosu.

Muži podľa thajskej polície Holanďana uniesli 12. apríla, odviezli na neznáme miesto a žiadali výkupné vo výške 90 tisíc eur. Inak mu hrozili smrťou. Únoscovia mužovi dovolili kontaktovať sa s príbuznými v Holandsku, ktorí previedli požadovanú sumu na účet v nespresnenej banke. Únoscovia potom muža prepustili a on sa ihneď obrátil na políciu. Tej sa podarilo odhaliť totožnosť dvoch Čechov a zadržať ich. Unesený muž ich oboch identifikoval. Za organizátora únosu Holanďan označil Poliaka, ktorý býval jeho priateľom. Polícia sa ho teraz snaží dolapiť.

Denník uviedol, že obaja Česi sa k únosu priznali a zaviedli policajtov do trojposchodovej budovy, kde svoju obeť väznili, kým čakali na prevod peňazí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu