Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zamestnanci štrajkujú, piť pivo môžu už iba v jedálni

ilustračné foto
ilustračné foto

KODAŇ - Niekoľko stoviek skladníkov a vodičov dánskeho pivovaru Carlsberg už druhý deň štrajkuje. Dôvodom je rozhodnutie firmy obmedziť zamestnancom pitie piva v pracovnej dobe len na dobu prestávky na obed.

Pivovar 1. apríla predstavil zamestnancom nové nariadenie o pití piva v práci, uviedol hovorca svetovej pivovarníckej štvorky Jens Bekke. Zamestnanci mali v práci k dispozícii zadarmo pivo, vodu a nealkoholické nápoje. "V stredu sme odobrali pivo zo všetkých chladničiek. Jediné miesto, kde môžete ďalej získať pivo zadarmo, je v závodnej jedálni, na obed," dodal.

Vodičom však firma ponechala právo na tri pivá zdarma na deň i v dobe mimo obeda a skladníci požadujú rovnaké právo. "Kvôli tomu skladníci v stredu vstúpili do štrajku a ďalší zamestnanci im štrajkom vyjadrujú sympatie," uviedol Bekka. V stredu podľa neho štrajkovalo 800 zamestnancov a dnes sa protestov zúčastňuje 250 zamestnancov.

Kvôli štrajku dnes firma nebude rozvážať pivo z Kodane a ďalšie regióny môžu očakávať meškanie dodávok. Finančný vplyv štrajku však podľa Bekkeho bude zanedbateľný.

Bekke dodal, že nákladné vozne Carslbergu majú takzvaný alkoholový zámok, čo znamená, že ak by vodič bol opitý, nemôže s autom vyjsť, napísala agentúra Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu