Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

AKTUALIZOVANÉ VIDEO Vo Washingtone spustili paľbu do davu: 4 mŕtvi

Polícia miesto činu uzavrela
Polícia miesto činu uzavrela

WASHINGTON - Štyria ľudia zomreli a šesť ďalších bolo zranených v noci na dnešok pri streľbe útočníkov z idúceho auta na dvoch rôznych miestach jednej z najchudobnejších štvrtí Washingtonu. Pri následnom prenasledovaní ozbrojencov utrpeli zranenia štyria policajti. Vyplýva to z novej bilancie obetí, o ktorej dnes informovala agentúra AFP.

Podľa svedkov útočníci strieľali prinajmenšom na dvoch miestach z idúceho auta do davu ľudí. Polícia neskôr našla neďaleko miesta jedného z incidentov útočnú pušku AK-47 a zadržala troch podozrivých.

Pôvodná bilancia hovorila o troch mŕtvych, televízna stanica Fox 5 News však neskôr oznámila štvrtú obeť.

Celá situácia začala postrelením osemnásťročného mladíka na Galveston Street na juhovýchode metropoly Spojených štátov. Jeden človek zomrel na mieste, jeden cestou do nemocnice a ďalší dvaja po hospitalizácii. Medzi mŕtvymi a zranenými sú tri ženy a šesť mužov, a s výnimkou jedného tínedžera sú všetky obete vo veku 20 až 30 rokov.

"Videl som padať mŕtvoly k zemi. Bolo to ako vo Vietname," vykreslil udalosť nemenovaný svedok denníku The Washington Post, podľa ktorého sa pravdepodobne jedná o najkrvavejší incident tohto druhu v hlavnom meste Spojených štátov za posledných 15 rokov.

Podľa denníka polícia sledovala dodávku útočníkov vo vozidlách i zo vzduchu s pomocou vrtuľníka. Štyri policajti utrpeli ľahké zranenia, keď ich autá pri naháňačke za podozrivým vozidlom havarovala. O motívoch činu nie je nič známe.

Podľa novín The Washington Post je nočná streľba jedným z najnásilnejších incidentov za posledné mesiace. Denník pripomína, že hlavné mesto krajiny síce v USA patrilo medzi oblasti s najvyšším počtom vrážd za rok, ale v poslednom čase sa situácia zlepšovala. Za rok 2009 tam zabili 143 osôb, čo bolo najmenej za posledných 50 rokov.  

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu