Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V Británii prvýkrát usvedčila vraha DNA psa

ilustračné foto
ilustračné foto

LONDÝN - DNA psa prvýkrát v Británii pomohla usvedčiť vraha, ktorý na obeť najskôr poštval svoje zviera a potom ju ubodal. Londýnsky súd vo štvrtok rozhodol o vine Chrisdiana Johnsona (22) a dnes oznámi výšku trestu.

Policajní experti analyzovali DNA z krvi a slín jeho psa Tysona a porovnali ich so vzorkami z tela obete a z miesta činu. Podarilo sa im tak preukázať, že Johnson vlani v apríli poštval v parku v Stockwelli v južnom Londýne svojho stafordširského bulteriéra na šestnásťročného Seyi Ogunyemiho.

Chlapca a jeho kamaráta prepadla v parku skupinka mladíkov a keď sa im snažil utiecť cez plot, poštval na neho Johnson psa a potom ho ubodal k smrti. Ďalší tínedžer z útoku vyviazol s deviatimi bodnými ranami, ale prežil.

Johnson sa stal prvým zločincom, ktorého usvedčili z toho, že použil nebezpečného psa ako zbraň. "Pokrok pri analýze DNA psov a ďalších techník znamená, že každý, kto použije psa k útokom na ľudí, môže byť identifikovaný a stíhaný," povedal po štvrtkovom verdikte inšpektor Mick Norman.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu