Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Polícia stále pátra po lupičoch z pokrového turnaja

Ozbrojenci ukradli časť z prémie pokrového turnaja
Ozbrojenci ukradli časť z prémie pokrového turnaja

BERLÍN - Najväčší pokrový turnaj v Nemecku zažil v sobotu prepadnutie ako z filmu. Do luxusného berlínskeho hotela Grand Hyatt, kde sa turnaj konal, vtrhli popoludní maskovaní lupiči vyzbrojení strelnými zbraňami, mačetami, granátmi a odniesli časť z prémie milión eur určenej pre víťaza.

Polícia dnes oznámila, že po nich pátra, podľa agentúry DPA ale nemá "horúcu stopu".

Policajti nechcú spresniť výšku ukradnutej sumy, ani priebeh činu. Podľa agentúry AP ale lupiči odniesli 200.000 eur z miliónového banku.

Policajný hovorca Guido Busch uviedol, že lupiči nútili pracovníkov hotela, aby im vydali celý jackpot. S peniazmi potom utiekli cez neďaleké obchodné centrum k pristavenému autu, ktorým odišli. Na úteku sa skupina dostala podľa DPA do potýčky s pracovníkom bezpečnostnej služby a pri nej stratila jednu tašku s väčšou časťou obnosu. Muž, na ktorého vraj ozbrojenci zaútočili mačetou, bol ľahko zranený.

Podľa DPA sa na lúpeži podieľali najmenej štyria ľudia, organizátor turnaja v sobotu na svojom webe pokerolymp.de uvádzal informáciu o šiestich ozbrojencoch. Keď lupiči do hotela vtrhli, vypukol chaos. Už niekoľko minút po prepadnutí boli na internete zábery s hráčmi, ktorí odhadzovali karty a utekali zo svojich miest. Mnohí sa schovávali za hracími stolíkmi, alebo sa snažili uniknúť z miesta turnaja do iného poschodia hotela. V panike sa ľahko zranilo sedem ľudí.

Turnaj, ktorý začal v utorok, mal takmer 1000 účastníkov a dnes končí. Organizátori sa totiž rozhodli, že ho cez šokujúci zážitok neukončí predčasne. Medzi najlepších hráčov by malo byť rozdelených celkom 4,6 milióna eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu