Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Údajného vraha českého páru chytili v Nemecku

Jan Heidinger
Jan Heidinger

PASSAU – Nemecká polícia zadržala v meste Passau Čecha Jana Heidingera (28). Muža podozrievajú z dvojnásobnej vraždy manželského páru z Českých Budějovíc.

Ako informoval server novinky.cz, z vraždy upodozrievajú syna zavraždenej ženy, ktorá ho mala z predchádzajúceho manželstva. „Podozrivého zadržali vo štvrtok podvečer v Nemecku, v súčasnosti robia policajti právne kroky, aby ho čo najrýchlejšie vydali do Českej republiky na trestné stíhanie,“ povedala juhočeská policajná hovorkyňa Jana Hlavínová.

Manželský pár niekto zastrelil v noci na štvrtok v ich byte v juhočeskej metropole. Podľa informácií Práva bol zavraždený dlhoročný hudobný pedagóg, divadelník a muzikant.

„Podľa toho, čo viem, muž (obeť) už na polícii v minulosti hlásil, že sa mu rodinný príbuzný vyhráža. Vraj si na neho zohnal i zbraň, čo hudobník policajtom povedal. Oni však nekonali a takto to dopadlo,“ vyhlásila žena, ktorá hudobníka dobre poznala. Údajný vrah nebohého podľa informácií Práva vraj napadol aj tesne pred vraždou. „Ešte včera (v stredu) ho napadol, údajne po ňom a jeho manželke aj vystrelil. Polícia však útočníka nezadržala a po polnoci ich zavraždil,“ oznámil Právu jeden z priateľov mŕtveho hudobníka.

Podľa svedkov muž pár zastrelil a potom odišiel na aute. Susedia v dome si ale nič nevšimli. Polícia po vyhlásení pátrania varovala, že údajný vrah je nebezpečný a ozbrojený. Podľa hovorkyne Hlavínovej muž trpí psychickou poruchou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu