Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Údajny vrah dôchodcu z Hronskej Dúbravy zostáva vo väzbe

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA - Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes zamietol žiadosť invalidného dôchodcu Patrika B. (23) z Hronskej Dúbravy o prepustenie z väzby.

Patrik B. je neprávoplatne odsúdený na 21 rokov väzenia za lúpežnú vraždu dôchodcu (60). Spolu s Patrikom súdili aj jeho švagra Michala. Obaja pomáhali dôchodcovi na stavbe jeho domu pri Malachove neďaleko Banskej Bystrice.

Po vražde dôchodcu obrali o zlatú retiazku, hodinky, mobil a peniaze. Prvý rozsudok v tejto veci Okresný súd vyhlásil v máji minulého roku. Vtedy za vinného z vraždy uznal iba Patrika, ktorý sa k útoku na dôchodcu priznal.

Michala spod obžaloby oslobodil a prepustil z väzby. Krajský súd však po odvolaniach prokurátora a Patrika rozsudok zrušil a vec vrátil na doplnenie dokazovania.

Na novom pojednávaní v decembri prvostupňový senát doplnil dokazovanie a uznal Patrika i Michala za vinných, že ako spolupáchatelia zavraždili dôchodcu v úmysle získať majetkový prospech.

Patrikovi ponechal pôvodný trest 21 rokov a Michalovi uložil 17 rokov najprísnejšieho väzenia. Obaja sa odvolali a o ich odvolaniach rozhodne krajský súd v najbližších dňoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu