Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Mladík okrádal cestujúcich, koňakom otrávil 13 ľudí!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

MOSKVA – Ruskí policajti chytili mladíka, ktorého podozrievajú z vraždy 13 cestujúcich v moskovských prímestských vlakoch. Obetiam ponúkal koňak so silnou omamnou látkou.

Keď upadli do bezvedomia, okradol ich. „Pri vyšetrovaní sa zistilo, že rukami dvakrát trestného zločinca zahynulo 13 ľudí, ďalších 12 skončilo na jednotke intenzívnej starostlivosti. Aby sa zotavili, potrebovali dlhodobé liečenie,“ uviedla hovorkyňa železničných vyšetrovateľov Taťjana Morozovová.

Alexeja Vygovského (23) hľadali tri roky, počas ktorých vyčíňal vo vlakoch. Ako sa priznali vyšetrovatelia, napriek tomu, že údajný vrah postupoval vždy rovnakým spôsobom, majú za sebou dlhé a zložité pátranie.

Vždy nastúpil do vlaku v Moskve či v okolí. Prisadol si k dobre oblečenému mužovi. Vytiahol fľašu koňaku a ponúkol prípitok na zdravie svojho práve narodeného potomka. Stačil iba dúšok a obeť upadla do bezvedomia. Obral ju o všetko cenné: peniaze, mobilný telefón, peňaženku a úverové karty. Pri domovej prehliadke našli u neho policajti okrem množstva ukradnutých dokladov aj zápisník, kde si zatknutý zapisoval ukradnuté sumy.

Kombinácia omamnej látky s koňakom bola vraj taká silná, že by položila aj slona. U obetí vyvolávala opuchnutie mozgu, dusenie a mučivú smrť. Tí, čo prípitok prežili, strácali v dôsledku otravy pamäť.

Družka podozrivého údajne žila v presvedčení, že jej milý pracuje na železnici. Ráno odchádzal prvým vlakom a vracal sa posledným. Zvyčajne s pekným darčekom.

Vyšetrovatelia nevylučujú, že obetí mohlo byť ešte viac než doteraz známych 25 prípadov. Vraždiť a okrádať spolucestujúcich začal hneď potom, ako v roku 2007 opustil väzenie, kde pykal za krádeže.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu