Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Za vraždu v prešovskej večierke osemnásť rokov

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PREŠOV - Krajský súd v Prešove dnes potvrdil 18-ročný trest väzenia pre vraha, ktorý v marci minulého roku v Šarišských Michaľanoch zavraždil majiteľku večierky pre fľašu alkoholu. Rovnaký trest mu vlani vymeral aj nižší súd, proti verdiktu sa však odvolala prokuratúra aj útočník. Dnešné rozhodnutie súdu je právoplatné, povedal hovorca súdu Michal Drimák.

"Prokuratúra trvala v odvolaní na vyššom treste, podľa krajského súdu je však 18-ročný trest primeraný," uviedol Drimák. Krajský súd sa na pojednávaní zaoberal iba odvolaním prokuratúry, útočník svoje odvolanie proti pôvodnému verdiktu totiž neskôr stiahol.

Stanislav Dužda z osady pri obci Ostrovany zavraždil ženu po tom, čo mu odmietla dať fľašu alkoholu na dlh. Muž 52-ročnú ženu viackrát bodol nožom takou silou, že majiteľka predajne utrpela zlomeniny niekoľkých rebier. Zranená žena sa ešte dokázala z predajne dostať na ulicu, kde spadla. Neskôr ju objavili dvaja chlapci, ktorí privolali pomoc, podnikateľka však po šoku z vykrvácania po dvoch hodinách zomrela.

Útok vyvolal v auguste minulého roku protest extrémistickej Slovenskej pospolitosti. Protirómske zhromaždenie, na ktorom sa zúčastnilo asi 200 členov Pospolitosti a podporila ho aj časť miestnych obyvateľov, polícia rozohnala. Samospráva Ostrovian rómsku osadu oddelila od obce múrom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu