Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Britským zlodejom sa nevypláca vykrádať byty

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

LONDÝN - Príliv lacnej ázijskej elektroniky na britské trhy viedol zlodejov k záveru, že už sa nevypláca vykrádať byty a že výnosnejšie je okrádať ľudi na ulici. Píše sa to v štúdii, ktorú dnes zverejnili v Londýne a o ktorej informovala agentúra Reuters.

Uvádza sa v nej, že za posledných desať rokov sa počet bytových krádeží znížil o viac než 50 percent. Terajšia vláda to označuje za dôkaz úspešnosti svojho ťaženia proti zločinnosti, kriminilóg James Treadwell z univerzity v Leicesteri však tvrdí, že je to aj dôsledkom toho, že zlodeji presedlali na inú činnosť.

V 80. a 90. rokoch sa im vyplácalo vlámať sa do bytu a ukradnúť napríklad videorekordér. Lacný tovar z Číny to ale zmenil, povedal Treadwell.

"Ceny týchto výrobkov postupne klesli tak nízko, že sa už skoro nedajú predať ďalej. Keď si môžete kúpiť DVD prehrávač za 19,99 libier (22,7 eur), už nestojí za to ho kradnúť."

Zlodeji vraj preto teraz radšej kradnú menšie, ale cennejšie veci, ktoré ľudia nosia pri sebe, ako mobilné telefóny alebo iPody.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu