Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na cintoríne prestrelili hrobárovi nohy

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: Jupiterimages)

OPAVA - Na cintoríne v Opave sa v stredu predpoludním strieľalo. Muž vytiahol zbraň a postrelil hrobára (24), ktorý mal ukradnúť peniaze v byte jeho mŕtveho otca. Toho pohrebná služba pochovala pred týždňom.

Strieľalo sa priamo na cintoríne. Syn podozrieva zraneného hrobára, že ukradol jeho otcovi 50 tisíc.

"Navaľ tie prachy. Kde sú peniaze?," to mali byť posledné slová pred výstrelmi.

Podľa polície mŕtvy mal mať v byte údajne niekoľko desiatok tisíc korún. Keď auto pohrebnej služby odišlo, peniaze zmizli. Syn si to so zamestnancom firmy prišiel vybaviť a vzal so sebou známeho. Hrobárovho kolegu poslali preč a ten po streľbe zavolal políciu.

"Vôbec si neviem predstaviť, kde vzal brat pištoľ. Je rybár. Má dve deti. Je to pre nás tragédia. Pred týždňom nám zomrel otec a teraz môže ísť brat na roky do väzenia," povedala jeho sestra Lenka Burdová. Dodala, že brata sa zmiznutie peňazí veľmi dotklo.

"Chcel spravodlivosť. Ten človek sa nám vysmial, že mal rukavice, že mu nič nedokážeme. Nič s tým neurobila ani polícia," doplnila.

Brat sa jej s úmyslom ísť na cintorín zveril. Chcel od neho aspoň priznanie. Postrelený hrobár popiera, že by peniaze ukradol a tvrdí, že to mohol byť niekto zo záchranky. Prepadnutie ho prekvapilo.

"Som v šoku. Keď prišli, tak ma spútali. Potom začal strieľať," povedal. S prestreleným stehnom a lýtkom skončil v nemocnici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu